Gammaldags bananglass med jordgubbssås
Kategori
Kalla desserter
Bananer är en utmärkt råvara. Mosa dem och blanda med yoghurt och det blir nästan som glass. Tillsammans med den syrliga jordgubbssåsen blir det en “maffig” dessert och dessutom en nyttig sådan!
Tillagningstid
20 minuter
Wait Time
2 timmar
Total Time
20 minuter
Ingredienser
Det här behöver du till 4 portioner:
- 4 – 5 bananer
- 10 msk yoghurt
- 4 tsk vaniljsocker
- 2 tsk kanel
- 250 g frysta jordgubbar
Instruktioner
- Skala bananerna och lägg in dem i frysen. Låt dem ligga i frysen ca 2 tim.
- Dela bananerna i bitar och kör dem i en matberedare tillsammans med yoghurt, vaniljsocker och kanel. Ställ in blandningen i frysen medan du gör jordgubbssåsen.
- Kör jordgubbarna i matberedaren till en grynig massa. Häll massan i en kastrull och låt den bli varm.
- Häll upp jordgubbssåsen på 4 tallrikar eller i skålar. Tag fram bananbladningen och lägg upp den skedvis över jordgubbssåsen. Servera genast.
Noteringar
Serveringsförslag
Servera med rån eller hembakade havreflarn.
Dryckförslag
Kaffe och/eller ett glas fruktlikör.
Kockens tips!
Spara gärna några hela jordgubbar till garnering. Du kan också garnera med hackade nötter eller några skivor kiwifrukt. Ge gärna rätten små gröna stänk i form av citronmeliss kvistar. Det är lika vackert som gott.