Matkasse

Erbjudande!

Spara upp till 1 549 SEK på dina 4 första matkassar.

Gäller alla leveranser till och med 31/03 för nya kunder. Kan ej kombineras med andra erbjudanden

Ange rabattkod: NY_LMK_3322

Till erbjudandet

Rekommenderade matkassar just nu

Hello Fresh
★★★★★

Linas Matkasse
★★★★☆
Middagsfrid
★★★★

Varför beställa matkasse online?

De finns många människor i vårt land som inte alls tycker om att laga mat. De väljer istället snabba lösningar som snabbmat, restaurangbesök eller färdiglagade måltider. Med dagens matkasse kan du på ett enkelt och smidigt sätt laga väldigt god mat på kort tid. Det kommer spara in tid och du kommer väldigt snabbt känna av att du får mer pengar över till annat.

Topp 3 bästa matkassar 2021

Hello Fresh Matkasse

Hello Fresh har funnits i Sverige sedan i mitten på 2019. De erbjuder totalt fyra olika matkassar – “Klassiskt”, “Familjevänligt”, “Vegetariskt” och “Snabbt och enkelt”. Du kan välja att få din kasse med tre, fyra eller fem recept för två till fyra personer. Ju fler recept du väljer att få med i din matkasse desto billigare blir varje måltid. Samma sak gäller om du väljer en kasse för fyra personer. Du kan också byta ut recept om det är något recept du verkligen inte vill ha.

Leveranser sker en gång i veckan på en förutbestämd dag och tid som du själv valt till din adress. De har ingen bindningstid och du kan därmed när som helst avsluta dina veckoleveranser.


Linas Matkasse

Linas Matkasse är en av de första matkassarna som fanns tillgängliga på nätet i Sverige och grundades redan 2008. Här kan du välja mellan tre olika matkassar – “Enkelt och lättlagat”, “Klassiskt och inspirerande” samt “Vegetariskt”. Även här har du valmöjligheter – du kan välja mellan tre, fyra och fem recept och för två eller fyra personer. Ju fler recept och personer du väljer desto billigare blir varje måltid. De har över 40 recept per vecka som du kan välja mellan om något av recepten i din matkasse inte är till belåtenhet.

Levererans sker en gång i veckan till vald adress på en tidpunkt och dag som du själv väljer- leveransen är helt kostnadsfri.


Middagsfrid Matkasse

Middagsfrid Matkasse tillhör även de en av de första matkassarna som fanns tillgängliga på nätet och grundades så tidigt som 2007. Hos Middagsfrid kan du välja en mängd olika matkassar med massor av variation beroende på hur många recept och för hur många personer. Även här kan du byta ut recept om något recept i kassen inte faller i din smak. Du får välja vilken dag och tid som passar bäst när matkassen ska levereras till din dörr. Även här slipper du någon bindningstid och du kan säga upp ditt konto precis när som helst.

De levererar inte till hela Sverige utan det finns specifika städer som de levererar till vilka hittar du på deras hemsida.

Att tänka på när man köper en matkasse

Laga mat på gammaldags vis

Svensk husmanskost och klassiska rätter börjar att försvinna mer och mer när rätter från andra länder och kontinenter letar sig in på våra middagsbord. Det finns hur mycket härliga och goda recept som helst att välja mellan men om du är en av dem som gillar klassisk svensk mat behöver du inte oroa dig – det finns nämligen en klassisk matkasse att välja.

Även fast dagens matkasse har nya och spännande recept från hela världen har de även recept för dig som gillar klassisk svensk mat som tillagas på gammaldags vis. Du kan själv välja bland de recept som finns tillgänglig hos alla tre företag och oftast finns det recept som passar alla smaker. Med det sagt kan det alltid vara roligt att prova på något nytt som du aldrig ätit tidigare.

Färdiga recept

Är du en av alla människor där ute som inte gillar att laga mat och kanske inte är så duktig på det och hellre väljer att köpa med dig snabbmat hem? Då ska du veta att i varje matkasse får du färdiga recept utskrivna med fullständiga instruktioner på hur du ska göra för att tillaga rätten. Det är otroligt lätt och smidigt.

I de färdiga recepten får du exakta mått och mängd och det är väldigt svårt att misslyckas så länge du följer receptet till punkt och pricka. Du kan givetvis lägga till mer krydda om du tycker att det smakar för lite men oftast är recepten väl avvägda med en fantastisk god smak. Alla råvaror du får i din matkasse är färska och bör tillagas under samma vecka.

Pris på matkasse

Hos alla tre företag i vår recension finns det olika matkassar att välja mellan till olika priser. Om du är ensam i ditt hushåll och vill spara in pengar kan du välja fem recept för två personer, på så sätt får du totalt tio måltider och det är betydligt billigare än om du till exempel köper tre recept för två personer.

Det är aldrig fel att ha en matlåda redo i kylen när du inte har orken att laga en ny. Med det sagt är det inte alla som gillar att äta samma mat två gånger under samma vecka. Om vi endast ser till den ekonomiska delen är det ändå det bästa valet för dig. På så sätt kan du få en måltid för så lite som 40 kronor.

Vanliga frågor och svar om matkassar

Hur miljövänligt är det att använda sig av en matkasse?

Eftersom du endast får den mängd av råvaror som ska användas i din matlagning blir svinnet närmast noll vilket är jättebra för miljön. Dock kommer de flesta råvaror i förpackningar av plast och papper vilket inte är de mest miljövänliga sättet att leverera maten på. Maten håller längre i sina förpackningar och det gör att du inte behöver slänga råvaror som annars kanske hade blivit dåliga.

Kommer en matkasse hjälpa mig att spara in tid?

Det kommer den absolut att göra eftersom du får all mat levererad till din dörr. Du slipper gå i butik och handla hela tiden. Du behöver endast gå till mataffären för att inhandla färskvaror som mjölk, smör och så vidare. Även de färdiga recepten kommer hjälpa dig att spara in tid – de berättar precis i vilken ordning allt ska göras för att vara så effektiva som möjligt.

En matkasse förenklar din vardag

Att investera i en matkasse är både praktiskt för dig och din ekonomi. Du får hjälp med recept som du kanske aldrig annars hade provat och tiden du sparar in kan användas till annat. Du kommer även märka av du får mer pengar över i plånboken. Det är en win-win för dig och du kommer garanterat inte bli besviken.

Som ny kund brukar du alltid få rabatt på dina första matkassar, du kan på så sätt prova en matkasse och se vad du tycker. Är du inte nöjd kan du välja att avsluta ditt konto utan någon bindningstid. Kom ihåg att avsluta veckan innan – du kan inte avsluta kontot bara någon dag innan det är tänkt att du ska få leveransen.