Gammaldags citronfromage
Kategori
Kalla desserter
Citronfromage är med all rätt mångas favorit. Den är god och frisk i smaken och ser läcker ut, vilket alltid betyder nöjda gäster!
Tillagningstid
3 timmar
Wait Time
2 timmar, 30 minuter
Total Time
3 timmar
Ingredienser
Det här behöver du till 4 portioner:
- 4 blad gelatin
- vatten
- 2 ägg
- ¾ dl socker
- Pressad saft av 1 citron
- rivet skal av ½ citron
- 3 dl vispgrädde
- tunna skalbitar av ½ citron
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min.
- Skilj äggula och äggvita från varandra, spara äggvitan. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Blanda ner citronsaften och det rivna skalet i äggblandningen.
- Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme. Häll det smälta gelatinet i äggblandningen under omrörning. Vispa grädden och rör ner den i äggblandningen.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner det i blandningen. Häll upp fromagen i fyra portionsskålar och ställ dem i kylskåpet att stelna.
- Skär citronskalet i tunna strimlor. Garnera fromagen med klick grädde och några citronstrimlor.
Noteringar
Serveringsförslag
Vispad grädde och finstrimlat citronskal.
Dryckförslag
Sött dessertvin.
Kockens tips!
Byt ut citronen mot saften och det rivna skalet från 1 apelsin. Smaksätt gärna fromagen med lite likör.