Recept » Förrätter och smårätter » Ägg och Osträtter » Crêpes á la Prins Bertil

Crêpes á la Prins Bertil


Prins Bertil är medlem av Gastronomiska Akademien. Han tycker om att laga mat och har själv uppfunnit flera läckra maträtter. Denna lilla fyllda pannkaka är en av favoriterna.

Gammaldags Crêpes á la Prins Bertil

Gammaldags Crêpes á la Prins Bertil

4 from 4 votes
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Ägg och OsträtterDifficulty: Medelsvår
Antal

15

crêpes
Tillagningstid

40

minutes

Det bästa receptet på gammaldags Crêpes á la Prins Bertil från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 15 crêpes:
  • 1 dl vatten

  • ¾ dl vetemjöl

  • 1 dl grädde

  • 3 ägg

  • 1 msk smält smör eller margarin

  • 2 krm salt

  • riven ost till gratinering

  • Fyllning:
  • 3 -4 äggulor

  • 150 g smält smör eller margarin

  • Saft av 1 citron

  • 250 g rensade räkor

  • ½ finklippt dill

Så här gör du:

  • Vispa samman vatten och vetemjöl till en tjock smet, späd med grädden och vispa i äggen. Rör ner matfett och salt.
  • Grädda små tunna pannkakor, helst i crêpespanna, och bara på ena sidan.
  • Lägg äggulorna till såsen i en kastrull och ställ kastrullen i hett men ej kokande vattenbad. Häll i det smälta matfettet i en fin stråle under kraftig vispning. Vispa tills såsen är tjock, blank och pösig. Smaksätt med lite citronsaft.
  • Dela räkorna om de är stora och blanda ner räkor och dill i såsen.
  • Fördela såsen på pannkakorna och rulla ihop. Lägg dem i en smord ugnssäker form och strö över ost.
  • Gratinera i 225 °C 6-7 minuter, tills osten smält och fått fin färg.

Kockens tips

  • Rätten kan göras i ordning i förväg. Beräkna då lite längre tid för gratineringen så att rätten blir genomvarm. Servera rätten som förrätt eller liten supérätt.
  • Dryckförslag: Vitt vin eller öl.
  • Serveringsförslag: Servera gärna med ett salladsblad, en tomatklyfta och några kvistar dill.
Handla ingredienser till Crêpes á la Prins Bertil

mathem.se eller hemköp.se

Nästa recept

Kyckling Saté