Ingredienser » Entrecôte

Entrecôte


Entrecôte är en mör och fin köttbit av nöt med en del insprängt fett som gör den saftig och god. Därför brukar entrecôte ses som motsvarigheten till karrékotlett (fläskkött). Precis som fläskkarré är det en köttbit som du måste servera mycket röd om du vill njuta av alla dess kvaliteter.

För att tillaga en entrecôte på bästa möjliga sätt måste man tillaga den på två olika sätt: först på spisen och sedan med varmluft i ugnen för att få en perfekt tillagning på insidan och en god skorpa på utsidan.

Entrecôte passar bra att steka eller grilla i skivor eller helsteka. När du köper en entrecôte ska du se till att det är en köttbit av god kvalitet med fin färg och inte för mycket fett på kanten.

När man steker entrecote i skivor brukar det räcka med några minuter per sida för en mediumstekt och därmed saftigast möjliga bit. Servera din entrecôte med en enkel sallad eller grillade grönsaker och ugnsrostad potatis.

Näringsvärden för entrecôte

Dessa näringsvärden gäller 100 gram av entrecôte.

Energi:165 kcal
Kolhydrater:0 g
Protein:20 g
Fett:10 g
Fibrer:0 g

Handla Entrecôte

Handla enkelt online Entrecôte

mathem.se eller hemköp.se