Gammaldags fruktsallad med kokosglass
Kategori
Kalla desserter
En frisk, svalkande dessert efter en het, kryddstark måltid. Det enda som räknas är palmbladens lugna sus och vågorna som stilla glider in över sanden.
Tillagningstid
1 timme, 30 minuter
Wait Time
4 timmar
Total Time
1 timme, 30 minuter
Ingredienser
Det här behöver du till 6 portioner:
- 6 dl mjölk
- 3 dl kokosflingor
- 4 msk socker
- 2 tsk vaniljsocker
Fruktsallad:
- 2 äpplen
- 2 apelsiner
- 1 – 2 bananer
- 2 kiwifrukter
Instruktioner
- Koka upp mjölken. Tillsätt kokosflingorna och låt stå 1 tim.
- Häll blandningen i en sil och pressa ut mjölken. Blanda ⅓ av kokosflingorna med mjölken. Smaksätt med socker och vaniljsocker.
- Häll blandningen i en skål och frys. Rör med jämna mellanrum, tills massa är lagom stel.
- Skär frukten till salladen. Skala och skär äpplena och apelsinerna i tärningar. Skala och skiva bananerna och kiwifrukterna. Blanda allt till fruktsalladen.
- Tag ut kokosglassen ur frysen och servera den med fruktsalladen.
Noteringar
Serveringsförslag
Servera fruktsalladen i portionsglas och toppa med kokosglass. Garnera med kokosflingor. Eller låt fantasi spela och servera desserten i halva kokosskal.
Dryckförslag
Ett glass likör, t ex kiwi eller bananlikör.
Kockens tips!
Om glassen är helt genomfryst, låt den stå ca 30 min i rumstemperatur innan serveringen.