Gammaldags frusen hallonmousse
Kategori
Kalla desserter
Tänk att kunna servera härligt uppfriskande sommarbär året om. Lätt att ha färdigt och bara ta fram ur frysen. Servera moussen i chokladformar och succén är given.
Tillagningstid
30 minuter
Wait Time
2 timmar
Total Time
30 minuter
Ingredienser
Det här behöver du till 4 portioner:
- 200 g frysta eller färska hallon
- 1 msk strösocker
- 2 msk Cherry Heering körsbärslikör
- 2 äggvitor
- 1 dl vispgrädde
Instruktioner
- Låt de djupfrysta bären halvtina. Tag undan några fina bär till garnering.
- Mixa resten av bären med ½ msk socker och Cherry Heering.
- Vispa äggvitorna till hårt skum, häll i resten av sockret och vispa därefter ytterligare några sekunder. Rör ner hallonmoset i äggvitorna.
- Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i hallon- och äggviteblandningen.
- Häll upp moussen i chokladformar eller portionsformar och låt dem stå i frysen ca 2 – 3 tim.
Noteringar
Serveringsförslag
Servera moussen i chokladformar med lite vispgrädde och färska hallon på toppen.
Dryckförslag
Halvtorr sherry eller ett sött dessertvin.
Kockens tips!
Det går bra att byta ut hallonen mot andra bär, t ex jordgubbar, björnbär eller körsbär.