Kanelbullar


Vem kan motstå nybakade, doftande gammaldags kanelbullar till eftermiddagskaffet? Gör en stor sats och frys in, så har du alltid nybakat hemma.

Gammaldags kanelbullar

Gammaldags kanelbullar

4 from 18 votes
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: BakverkDifficulty: Lätt
Antal

20

bullar
Tillagningstid

1

hour 

35

minutes

Det bästa receptet på gammaldags kanelbullar från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 20 bullar:
  • 50 g smör eller margarin

  • 2 dl mjölk

  • 25 g jäst

  • ½ dl strösocker

  • 1 krm salt

  • ca 6 – 7 dl vetemjöl

  • 20 st papersformar

  • Fyllning:
  • 3 msk smör eller margarin

  • 3 msk socker

  • 1 ½ tsk kanel

  • Pensling:
  • 1 ägg

  • pärlsocker

Så här gör du:

  • Smält matfettet i en rostfri skål eller kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarmt, ca 37 °C.
  • Smula ner jästen i degbunken. Häll degvätskan över jästen och rör om så att jästen löser sig.
  • Tillsätt socker, salt och 4 ½ dl av vetemjölet. Arbeta degen smidig och tillsätt mer mjöl tills degen släpper bunken.
  • Ställ degen att jäsa till dubbel storlek ca 10 min under bakduk. Placera ut pappersformarna på en plåt.
  • Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig och slät. Dela den i 2 delar och kavla ut varje del till en rektangel. Rör samman fyllningen. Lägg hälften av fyllningen på varje del.
  • Rulla ihop degen till en rulle. Skär varje rulle i 10 lika stora delar och lägg dem i pappersformarna. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda dem i 250 °C ca 6 – 8 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Kockens tips

  • Det går fint att byta ut en fjärdedel av vetemjölet mot grahamsmjöl.
  • Dryckförslag: Kaffe, mjölk eller varm choklad.
Handla ingredienser till Kanelbullar

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Bergis