Vad passar bättre till förrätt än en fylld avokado? Fyllningen består av kycklingen och champinjoner som fått marinera en stund i olivolja och citron.
Gammaldags marinerad fylld avokado
Antal
4
portionerTillagningstid
1
hourDet bästa receptet på gammaldags marinerad fylld avokado från gammaldagsrecept.se
Ingredienser
- Det här behöver du till 4 portioner:
150 g kokt eller grillat kycklingkött
100 g färska champinjoner
½ röd paprika
2 väl mogna avokador
2 msk hackad persilja
- Marinad:
2 msk olivolja
½ dl citronsaft
2 krm salt
1 krm vitpeppar
½ tsk osötad fransk senap
Så här gör du:
- Skär kycklingköttet i mycket små bitar. Rensa, skölj och hacka champinjonerna. Skölj och kärna ur paprikan. Skär den i små bitar.
- Skär itu avokadon på längden, tag ur kärnan och gröp ur fruktköttet med en sked. Skär det i små bitar. Spara avokado skalen så att du kan fylla dem med blandningen.
- Blanda samman avokado, kyckling, paprika, champinjoner och hackad persilja i en skål.
- Vispa samman ingredienser till marinade. Häll marinaden över avokado blandningen. Låt avokado blandningen dra ca 30 min.
- Fördela fyllningen i avokado skalen.
Kockens tips
- Vill du variera dig kan du byta ut kycklingköttet mot strimlad, rökt skinka. Spara några hela champinjoner och använd som garnering.
- Dryckförslag: Torrt vitt vin eller mineralvatten smaksatt med citron.
- Serveringsförslag: Rostade brödskivor.