Marinerad fylld avokado


Vad passar bättre till förrätt än en fylld avokado? Fyllningen består av kycklingen och champinjoner som fått marinera en stund i olivolja och citron.

Gammaldags marinerad fylld avokado

Gammaldags marinerad fylld avokado

5 from 1 vote
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Varma och kalla smårätterDifficulty: Lätt
Antal

4

portioner
Tillagningstid

1

hour 

Det bästa receptet på gammaldags marinerad fylld avokado från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 4 portioner:
  • 150 g kokt eller grillat kycklingkött

  • 100 g färska champinjoner

  • ½ röd paprika

  • 2 väl mogna avokador

  • 2 msk hackad persilja

  • Marinad:
  • 2 msk olivolja

  • ½ dl citronsaft

  • 2 krm salt

  • 1 krm vitpeppar

  • ½ tsk osötad fransk senap

Så här gör du:

  • Skär kycklingköttet i mycket små bitar. Rensa, skölj och hacka champinjonerna. Skölj och kärna ur paprikan. Skär den i små bitar.
  • Skär itu avokadon på längden, tag ur kärnan och gröp ur fruktköttet med en sked. Skär det i små bitar. Spara avokado skalen så att du kan fylla dem med blandningen.
  • Blanda samman avokado, kyckling, paprika, champinjoner och hackad persilja i en skål.
  • Vispa samman ingredienser till marinade. Häll marinaden över avokado blandningen. Låt avokado blandningen dra ca 30 min.
  • Fördela fyllningen i avokado skalen.

Kockens tips

  • Vill du variera dig kan du byta ut kycklingköttet mot strimlad, rökt skinka. Spara några hela champinjoner och använd som garnering.
  • Dryckförslag: Torrt vitt vin eller mineralvatten smaksatt med citron.
  • Serveringsförslag: Rostade brödskivor.
Handla ingredienser till Marinerad fylld avokado

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Kalvfärsbullar med tomatsås

Nästa recept

Mocha éclairs