Yoghurtglass


Senaste nytt på glass fronten i USA är “frozen yoghurt”, eller yoghurtglass. Det är en frisk, syrliga glass smaksatt med t ex vanilj, jordgubb, hallon eller melon.

Gammaldags yoghurtglass

Gammaldags yoghurtglass

5 from 3 votes
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Kalla desserterDifficulty: Lätt
Antal

4

portioner
Tillagningstid

30

minutes
I frysen

2

tim

Det bästa receptet på gammaldags yoghurtglass från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 4 portioner:
  • 6 dl naturell yoghurt

  • 1 ½ dl sylt, t ex blandsylt

  • 1 dl grädde

  • ev några blad citronmeliss

Så här gör du:

  • Häll yoghurt, sylt och grädde i en matberedare och kör till en jämn smet.
  • Häll blandningen i en skål och frys i minst 2 tim. Vispa kraftigt med en gaffel 2 ggr under tiden.
  • Låt glassen stå 20 min i kylen innan serveringen. Den blir då lättare att skeda upp.
  • Lägg upp glassen skedvis i portionsskålar och garnera ev med en kvist citronmeliss.

Kockens tips

  • Istället för sylt kan du smaksätta yoghurtglassen med färska eller djupfrysta bär. Börja med att köra bären i matberedare till en puré. Tillsätt därefter yoghurt och grädde.
  • Serveringsförslag: Servera med färska eller djupfrysta, lättsockrade bär.
  • Dryckförslag: Isvatten.
Handla ingredienser till Yoghurtglass

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Lammkotletter med mozzarella

Nästa recept

Scones