Senaste nytt på glass fronten i USA är “frozen yoghurt”, eller yoghurtglass. Det är en frisk, syrliga glass smaksatt med t ex vanilj, jordgubb, hallon eller melon.
Gammaldags yoghurtglass
Antal
4
portionerTillagningstid
30
minutesI frysen
2
timDet bästa receptet på gammaldags yoghurtglass från gammaldagsrecept.se
Ingredienser
- Det här behöver du till 4 portioner:
6 dl naturell yoghurt
1 ½ dl sylt, t ex blandsylt
1 dl grädde
ev några blad citronmeliss
Så här gör du:
- Häll yoghurt, sylt och grädde i en matberedare och kör till en jämn smet.
- Häll blandningen i en skål och frys i minst 2 tim. Vispa kraftigt med en gaffel 2 ggr under tiden.
- Låt glassen stå 20 min i kylen innan serveringen. Den blir då lättare att skeda upp.
- Lägg upp glassen skedvis i portionsskålar och garnera ev med en kvist citronmeliss.
Kockens tips
- Istället för sylt kan du smaksätta yoghurtglassen med färska eller djupfrysta bär. Börja med att köra bären i matberedare till en puré. Tillsätt därefter yoghurt och grädde.
- Serveringsförslag: Servera med färska eller djupfrysta, lättsockrade bär.
- Dryckförslag: Isvatten.