Änglamat – endast det bästa är gott nog för himlens budbärare och för barn med tindrande ögon som väntar på söndagsmiddagens festliga avslutning.
Gammaldags änglamat
Antal
4
portionerTillagningstid
15
minutesDet bästa receptet på gammaldags änglamat från gammaldagsrecept.se
Ingredienser
- Det här behöver du till 4 portioner:
1 dl kakrester eller skorpor
2 dl tjock grädde
5 msk lingonsylt
4 glasstrutar
Så här gör du:
- Smula kakresterna eller krossa skorporna grovt.
- Vispa grädden i en bunke. Tillsätt lingonsylten och vispa lite till.
- Blanda ner kaksmulorna i lingon grädden. Spara gärna 1 msk smulor till garnering.
- Skeda upp lingongrädde i glasstrutarna och garnera ev med kaksmulor. Du kan också servera änglamaten i en stor skål eller i portionsskålar.
Kockens tips
- När julen är över och de flesta kakor ätits upp, passar det perfekt att tömma alla kakburkar och göra änglamat på smulorna. Vill du fuska lite, kan du ta några söta skorpor och krossa dem till smulor.
- Dryckförslag: Kaffe, kanske med ett litet glas likör.
- Serveringsförslag: Servera med t ex rån eller mandelflarn.