Recept » Huvudrätter och middagstips » Lamm och kalvkött » Lammkotletter med örtsås

Lammkotletter med örtsås


Lammkotletter kan man laga mycket gott av, så det borde vi äta oftare. Den här rätten passar både vid festliga och till vardags.

Gammaldags lammkotletter med örtsås

Gammaldags lammkotletter med örtsås

5 from 1 vote
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Lamm och kalvköttDifficulty: Medelsvår
Antal

4

portioner
Tillagningstid

40

minutes

Det bästa receptet på gammaldags lammkotletter med örtsås från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 4 portioner:
  • 4 lammkotletter

  • 1 pressad vitlöksklyfta

  • 1 msk smör eller margarin

  • ½ tsk salt eller örtsalt

  • 2 krm nymald svartpeppar

  • Sås:
  • 2 ½ dl vatten

  • 2 msk vetemjöl

  • 2 ½ dl créme fraiche

  • 2 msk hackad persilja

  • ½ dragon

  • ½ tsk körvel

  • örtsalt

  • ½ tsk provencalsk kryddblandning

  • svartpeppar

Så här gör du:

  • Snitta ev kotletterna i kanten, annars buktar de sig vid stekningen. Gnid in dem med den pressade vitlöksklyftan. Stek kotletterna i matftten i en stekpanna 3 – 4 min på varje sida. Salta och peppra.
  • Lägg upp kotletterna på varje serveringsfat. Täck med folie och håll den varma.
  • Blanda vatten och mjöl i en redningsbägare, häll det i en kastrull. Häll i créme fraiche och låt det koka sakta några minuter.
  • Tillsätt den hackade persilja, dragon, körvel, örtsalt och den provencalska kryddblandningen. Låt såsen sjuda några min.
  • Smaka av och krydda ev med salt och peppar. Häll såsen vid sidan av kotletterna och servera.

Kockens tips

  • Lammkotletterna kan mycket väl bytas ut mot griskotletter, ifall någon inte tycker om smaken av lamm.
  • Dryckförslag: Ett lätt italienskt rödvin eller mineralvatten.
  • Serveringsförslag: Klyftpotatis, kokta morötter och haricots verts.
Handla ingredienser till Lammkotletter med örtsås

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Mocha éclairs

Nästa recept

Sprängd lammstek