Som avslutning på en god middag önskar sig många ofta något friskt och lite syrligt. Då kommer denna apelsinfromage som på beställningen. Den går dessutom ganska snabbt att göra i ordning!
Gammaldags apelsinfromage med yoghurt
Antal
4
portionerTillagningstid
20
minutesAtt stelna
60
minDet bästa receptet på gammaldags apelsinfromage med yoghurt från gammaldagsrecept.se
Ingredienser
- Det här behöver du till 4 portioner:
2 apelsiner
7 gelatinblad
2 dl tjock grädde
1 msk strösocker
½ tsk vanilsocker
3 ½ dl naturell yoghurt
2 msk koncentrerad apelsinjuice
ca 10 hasselnötter
Så här gör du:
- Skala apelsinerna. Skär av 4 tunna skivor och spara dem till garnering. skär resten av apelsinerna i små bitar.
- Låt gelatinbladen mjuka i kallt vatten. Vispa under tiden grädden till hårt skum och blanda ner socker, vaniljsocker, yoghurt, apelsinbitar och juice i grädden.
- Krama ur gelatinbladen. Smält dem sedan i en kastrull på svag värme. tillsätt gelatinet försiktigt i gräddblandningen och smaksätt ev med lite mer socker.
- Häll fromagen i 4 portionsskålar. Låt dem stå kallt i ca 1 tim.
- Hacka hasselnötterna och garnera sedan med apelsinskivor och nötter strax innan serveringen.
Kockens tips
- Garnera apelsinfromagen med små dekorationer eller tunna plattor av mörk choklad. Du kan också garnera med riven blockchoklad.
- Dryckförslag: Vitt portvin eller kallt citronvatten.
- Serveringsförslag: Fromagen kommer allra bäst till sin rätt efter en kryddstark måltid.