Recept » Efterrätter, desserter och bakverk » Kalla desserter » Apelsinfromage med yoghurt

Apelsinfromage med yoghurt


Som avslutning på en god middag önskar sig många ofta något friskt och lite syrligt. Då kommer denna apelsinfromage som på beställningen. Den går dessutom ganska snabbt att göra i ordning!

Gammaldags apelsinfromage med yoghurt

Gammaldags apelsinfromage med yoghurt

4 from 5 votes
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Kalla desserterDifficulty: Medelsvår
Antal

4

portioner
Tillagningstid

20

minutes
Att stelna

60

min

Det bästa receptet på gammaldags apelsinfromage med yoghurt från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 4 portioner:
  • 2 apelsiner

  • 7 gelatinblad

  • 2 dl tjock grädde

  • 1 msk strösocker

  • ½ tsk vanilsocker

  • 3 ½ dl naturell yoghurt

  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice

  • ca 10 hasselnötter

Så här gör du:

  • Skala apelsinerna. Skär av 4 tunna skivor och spara dem till garnering. skär resten av apelsinerna i små bitar.
  • Låt gelatinbladen mjuka i kallt vatten. Vispa under tiden grädden till hårt skum och blanda ner socker, vaniljsocker, yoghurt, apelsinbitar och juice i grädden.
  • Krama ur gelatinbladen. Smält dem sedan i en kastrull på svag värme. tillsätt gelatinet försiktigt i gräddblandningen och smaksätt ev med lite mer socker.
  • Häll fromagen i 4 portionsskålar. Låt dem stå kallt i ca 1 tim.
  • Hacka hasselnötterna och garnera sedan med apelsinskivor och nötter strax innan serveringen.

Kockens tips

  • Garnera apelsinfromagen med små dekorationer eller tunna plattor av mörk choklad. Du kan också garnera med riven blockchoklad.
  • Dryckförslag: Vitt portvin eller kallt citronvatten.
  • Serveringsförslag: Fromagen kommer allra bäst till sin rätt efter en kryddstark måltid.
Handla ingredienser till Apelsinfromage med yoghurt

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Kycklingsallad

Nästa recept

Lingon pepparkaka