Gammaldags apelsinparfait
Kategori
Kalla desserter
Med apelsinjuice, äggulor och vispgrädde gör du en utsökt hemlagad parfait. Den smakar nästan som glass, men ändå inte. Den smakar mer.
Tillagningstid
45 minuter
Wait Time
4 timmar
Total Time
45 minuter
Ingredienser
Det här behöver du till 4 portioner:
- 4 äggulor
- ¾ dl florsocker
- 1 dl koncentrerad, tinad apelsinjuice
- 2 dl vispgrädde
Instruktioner
- Vispa äggulor och socker till en vit och pösig smet.
- Blanda ner den koncentrerade apelsinjuicen i smeten.
- Vispa grädden till hårt skum och vänd försiktigt ner den i apelsinsmeten.
- Häll blandningen i en skål eller i en glassmaskin och frys den ca 4 tim.
- Låt parfaiten stå 30 min i rumstemperatur före serveringen. Om du doppar bottnet på skålen i varmt vatten släpper parfaiten lättare.
Noteringar
Serveringsförslag
Fruktsallad eller färsk skivad frukt och mandelflarn.
Dryckförslag
Portvin eller annat dessertvin.
Kockens tips!
Om du vill göra rätten extra festlig fryser du in parfaiten i urgröpta apelsinskal.