Äppelbeignets


Det här är en internationellt bevandrad liten läckerhet. Äppelringar doppas först i frityrsmet och friteras sedan pösiga och frasiga gyllenbruna. Det tar lite tid, men det är värt varenda minut!

Gammaldags äppelbeignets

Gammaldags äppelbeignets

5 from 2 votes
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: BakverkDifficulty: Medelsvår
Antal

4

portioner
Tillagningstid

30

minutes

Det bästa receptet på gammaldags äppelbeignets från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 4 portioner:
  • 4 fasta syrliga äpplen

  • 2 dl vetemjöl

  • 1 dl vatten

  • 1 ½ msk smält smör eller margarin

  • 1 ägg

  • Olja till fritering

  • Garnering:
  • Florsocker

Så här gör du:

  • Skala äpplena och kärna ur dem med hjälp av en äppelpipa. Skär dem sedan i ca 1 cm tjocka skivor.
  • Lägg mjölet i en skål och vispa ner vatten och matfett. Skilj äggets gula från vitan och rör gulan i smeten.
  • Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner också den i smeten.
  • Värm oljan till 180 °C. Du kontrollerar temperaturen genom att lägga ner en vit brödbit, som ska bli ljusbrun på ca 30 sec.
  • Doppa äppelskivorna i frityrsmeten och fritera några åt gången i oljan tills de är gyllenbruna. Ca 2 min på varje sida brukar vara lagom.
  • Låt ringorna rinna av på hushållspapper, sikta över florsocker. Servera genast.

Kockens tips

  • Äppelbeignets är som allra godast när de är precis nylagade och varma.
  • Dryckförslag: Kaffe, vatten eller ett lättare dessertvin.
  • Serveringsförslag: Sval vaniljsås passar fint till.
Handla ingredienser till Äppelbeignets

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Dragon

Nästa recept

Kalvstek med apelsin