“Brunisar”, amerikanska kakor, ser kanske oansenliga ut, men är ack så goda. Smaken av choklad och nötter är som gjord för kaffet efter maten.
Gammaldags brownies
Antal
20
stTillagningstid
45
minutesDet bästa receptet på gammaldags brownies från gammaldagsrecept.se
Ingredienser
- Det här behöver du till ca 20 st:
2 ägg
2 dl strösocker
100 g mörk blockchoklad
100 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 dl hackade valnöts- eller hasselnötskärnor
Så här gör du:
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke.
- Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med matfettet i en skål över hett vattenbad.
- Rör ner äggsmeten i den smälta chokladen.
- Blanda mjöl, bakpulver och nötter i en skål och rör ner det i chokladsmeten. Rör smeten jämn och fin.
- Smörj en form ca 20 x 25 cm och häll i smeten. Grädda kakan i 175 °C i 30 min. Låt kakan svalna innan du skär den i rutor.
Kockens tips
- Byt ut nötterna mot hackad mandel eller garnera kakorna med hyvlade mandelspån.
- Dryckförslag: Kaffe, te eller som i USA, ett glas kall mjölk.
- Serveringsförslag: Servera brownies som en bakelse med vispad grädde till.