Chokladfudge


Chokladfudge är alla amerikanska och engelska barns favoritgodis i juletider. Men även vuxna brukar ha svårt att hålla fingrarna borta från dessa läckra chokladbitar. Ett pålitligt recept för alla gottegrisar.

Gammaldags chokladfudge

Gammaldags chokladfudge

3 from 3 votes
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: BakverkDifficulty: Medelsvår
Antal

50

bitar
Tillagningstid

45

minutes

Det bästa receptet på gammaldags chokladfudge från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 50 bitar:
  • 1 ½ dl kakao

  • 6 dl strösocker

  • 1 krm salt

  • 2 msk sirap

  • 2 dl tunn grädde

  • 2 msk smör eller margarin

  • 1 msk vanilj socker

  • 1 dl hackade hasselnötskärnor

  • 1 msk matolja

Så här gör du:

  • Blanda kakao, socker och salt i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt sirap och grädde och koka blandningen på svag värme. Rör om då och då.
  • Efter ca 30 min är massan färdig. Du kontrollerar detta genom att göra kulprovet. Släpp ner en droppe av chokladmassan i en skål med kallt vatten. Den ska då bilda en liten seg kula.
  • Rör ner matfettet i chokladmassan, rör om och häll upp den i en skål. Vispa den tjock och blanda i vaniljsocker och nöthack.
  • Häll chokladmassan i en form, ca 20 x 20 cm, pensla med matolja och låt den stelna. Skär sedan chokladfudgen i fyrkantiga bitar och servera.

Kockens tips

  • Fudgen blir extra festlig om du garnerar varje fyrkantig bit med valnötskärnor och cocktailbär.
  • Dryckförslag: Starkt kaffe.
  • Serveringsförslag: Lägg upp fudgen i en glasskål eller svep in bitarna i vackert glänsande papper och häng dem i julgranen.
Handla ingredienser till Chokladfudge

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Brownies

Nästa recept

Souvlaki