Det smakfulla receptet kommer från dalmasen och Stockholmskrögaren Nils-Emil, som förvandlar lammbringan till en en elegant och festlig anrättning.
Gammaldags fylld lammbringa på Nils-Emils vis
Antal
6
portionerTillagningstid
2
hours30
minutesDet bästa receptet på gammaldags fylld lammbringa på Nils-Emils vis från gammaldagsrecept.se
Ingredienser
- Det här behöver du till 6 portioner:
1 kg urbenad lammbringa
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin
2 dl vitt vin eller buljong
- Fyllning:
100 g rimmat sildfläsk
2 skivor vitt bröd
250 g djupfryst bladspenat
100 g champinjoner
1 dl hackade valnötter
1 dl riven parmesanost
2 ägg
1 – 2 vitlöksklyftor
½ tsk malen svartpeppar
Så här gör du:
- Skär fläsk och bröd i små tärningar. Låt spenaten tina och hacka den grovt. Hacka champinjonerna.
- Fräs fläsket i en stekpanna på svag värme. Tillsätt bröd, spenat och champinjoner och låt alltsammans fräsa 3 – 4 min.
- Blanda ner valnötter och ost. Vispa äggen, rör ner dem i smeten och smaksätt med pressad vitlök och peppar. Låt fyllningen svalna.
- Salta och peppra köttet och bred ut fyllningen på den köttiga sidan av köttet.
- Rulla ihop till en fast rulle och bind om med bomullssnöre.
- Bryn bringan runt om i matfett i en ugnssäker gryta. Späd med vin eller buljong och lägg på locket.
- Ställ grytan i 200 °C och efterstek i ca 1 ¼ – 1 ½ timme. Låt rullen vila en stund under folie och skär den sedan i skivor.
Kockens tips
- Be affären bena ur bringan, det är den svåraste biten i tillagningen. Förbered gärna fyllningen, så att den hinner svälla en stund.
- Dryckförslag: Rött vin eller vatten.
- Serveringsförslag: Kokt pasta eller potatis.