Gammaldags grillad entrecôte med vitlöksost
Kategori
Nöttkött
En skiva grillad, fin entrecôte, är alltid härligt saftig och mör. Med en klick krämig vitlöksost som får smälta över det nygrillade köttet blir det ännu godare.
Tillagningstid
15 minuter
Total Time
15 minuter
Ingredienser
Det här behöver du till 4 portioner:
- 4 skivor entrecôte, ca 1 ½ cm tjocka
- 1 tsk salt
- ½ – 1 tsk grovmalen svartpeppar
- 1 msk matolja
- 75 g krämig vitlöksost
- ½ dl hackad persilja och gräslök
Instruktioner
- Tag fram köttet i god tid, så att det inte är alldeles kallt när det ska tillagas.
- Lägg köttskivorna på ett fat. Krydda båda sidorna med salt och peppar och pensla med olja.
- Lägg köttet på grillgaller över het glöd och låt det få kraftig färg. Vänd och grilla köttet en stund till. Beräkna ca 6 – 8 min grilltid för rosafärgat kött.
- Lägg köttet på tallrikar och fördela vitlöksosten över biffarna. Osten ska vara rumsvarm. Strö kryddgrönt över och servera.
Noteringar
Serveringsförslag
Servera med bakad potatis eller pasta och grönsaker.
Dryckförslag
Ett kraftigt rött vin, gärna spanskt eller bulgariskt, eller öl.
Kockens tips!
Gott till är grönsaksspett som du tillagar samtidigt som köttet. Trä upp bitar av t ex röd paprika, lök, champinjoner och tomat på spett. Pensla med olja som kryddats med salt och t ex herbes de provence och lägg spetten på grillen.