Guacamole


Guacamole är en krämig och stark avokadosås från det mustiga mexikanska köket. Den är underbar som dipsås speciellt till de mexikanska majschips som kallas nachos.

Gammaldags guacamole

Gammaldags guacamole

5 from 1 vote
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Varma och kalla smårätterDifficulty: Lätt
Antal

4

portioner
Tillagningstid

15

minutes

Det bästa receptet på gammaldags guacamole från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 4 – 5 portioner:
  • 2 väl mogna avokador

  • 2 msk finhackad gul lök

  • 1 msk pressad lime eller citron

  • ½ tsk salt

  • ½ – 1 tsk tabasco eller ½ dl mild tacosås

  • ev en vitlöksklyfta

  • 1 tomat eller ¼ granatäpple

Så här gör du:

  • Dela avokadorna och tag bort kärnan. Gröp ur köttet och lägg det i en skål.
  • Mosa avokadoköttet lite slarvigt med en gaffel.
  • Tillsätt lök, limesaft, salt och tabasco. Rör om ordentligt. Krydda gärna med krossad vitlök.
  • Skär tomaten i 4 klyftor och tag bort kärnorna. Dela klyftorna i små tärningar och strö dem ovanpå guacamolen. Om du föredrar granatäpple framför tomat, gröper du ur kärnorna, hackar äpplet och strör det över.

Kockens tips

  • Guacamole får en mildare smak om du tillsätter ½ dl gräddfil eller créme fraiche.
  • Dryckförslag: Öl, vin och kanske ett litet glas tequila – ett mexikanskt brännvin.
  • Serveringsförslag: Servera som dip till potatis- eller majschips, eller som tillbehör till grillat kött.
Handla ingredienser till Guacamole

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Bruschetta