Bruschetta


Bruschetta är en mycket populär entrérätt i Italien, från början egentligen fattigmansmat men nu serverad på nästan alla restauranger. Lika enkel att laga som ljuvlig att äta.

Gammaldags bruschetta

Gammaldags bruschetta

5 from 1 vote
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Varma och kalla smårätterCuisine: ItalienDifficulty: Lätt
Antal

1

portion
Tillagningstid

15

minutes

Det bästa receptet på gammaldags bruschetta från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 1 portion:
  • ½ minibaguette eller 2 rejäla skivor vitt bröd

  • ½ vitlöksklyfta

  • 2 msk god olivolja, gärna extra fin jungfruolja

  • några korn grovt salt

  • lite finhackad persilja

  • Tillbehör:
  • råa sockerärter

  • blomkålsbuketter

  • strimlade morötter

  • bitar av röd paprika

Så här gör du:

  • Skölj grönsakerna och skär dem i lagom stora bitar. Lägg upp dem vackert på ett fat.
  • Rosta baguetten i ugnen under grillvärme eller rosta brödskivorna i en brödrost. Brödet ska bara få svagt gyllenbrun färg, men det får inte bli torrt.
  • Gnid ytan med vitlök och droppa över olivolja. Strö på grovt salt och persilja.
  • Servera vitlöksbröden tillsammans med grönsakerna.

Kockens tips

  • Variera gärna rätten med lite krossad tomat och kryddgrönt på brödet, en variant som man ofta får i Italien. Förvara olivoljan i svalskåp eller i +10 °C till + 18°C. I kylskåp kristalliseras den och måste stå framme innan den kan användas.
  • Dryckförslag: Ett enkelt italienskt vin, rött eller vitt, eller vatten.
  • Serveringsförslag: Servera som entrérätt med knapriga grönsaker eller till en soppa eller sallad.
Handla ingredienser till Bruschetta

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Marinerade vitlöksklyftor

Nästa recept

Guacamole