Gammaldags kinesisk biffgrytta
Kategori
Nöttkött
Låt dig inspireras av det kinesiska köket och gör en gryta på biff, finstrimlade grönsaker, böngroddar och soya. Grytan gör du på en halvtimme.
Tillagningstid
30 minuter
Total Time
30 minuter
Ingredienser
Det här behöver du till 4 portioner:
- 400 g mör lövbiff
- ca 10 cm purjolök
- 1 bit rotselleri
- 1 burk böngroddar (ca 280 g)
- 2 tsk paprikapulver
- 2 msk smör eller margarin
- salt
- 1 dl vatten
- 2 dl torrt vitt vin
- vitlökssalt
- 2 msk mild chilisås
- soya
Instruktioner
- Skär köttet i strimlor. Ansa och skölj purjolöken och rotsellerin. Skär dem i fina strimlor. Låt böngroddarna rinna av.
- Fräs paprikapulvret i mattfettet, vänd ner biffstrimlorna och bryn dem. Salta efteråt.
- Blanda ner böngroddarna, finstrimlad purjo och rotselleri. Låt grönsakerna brynas några minuter.
- Späd med vatten och vin. Smaka av med vitlökssalt, chilisås och soya. Låt rätten sjuda ca 5 minuter. Servera direkt ur grytan.
Noteringar
Serveringsförslag
Servera kokt ris och en skål med äkta kinesisk soya till biffgrytan.
Dryckförslag
Rött eller vitt vin.
Kockens tips!
Om du serverar biffgrytan på kinesiskt vis med pinnar, bör riset vara klibbigt. Det är då lättare att få upp riset med pinnar.