Gammaldags kyckling maryland
Kategori
Fågel och Vilt
I USA älskar man kyckling i alla former. Här kommer ett recept från Maryland på östkusten, där kycklingbitarna dubbelpaneras med goda kryddor och ströbröd, så att de blir härligt knapriga.
Tillagningstid
45 minuter
Total Time
45 minuter
Ingredienser
Det här behöver du till 4 portioner:
- 1 färsk eller djupfryst kyckling, ca 1 kg
- 3 msk smör eller margarin
Panering:
- 3-4 msk vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
Sås:
- ½ röd paprika i strimlor
- 2 msk smör eller margarin
- 1 ½ vetemjöl
- 3 dl gräddmjölk
- salt
- peppar
Instruktioner
- Tina den djupfrysta kycklingen och dela den i bitar.
- Blanda vetemjöl, salt, peppar och paprikapulver i en plastpåse. Lägg ner kycklingbitarna och skaka om, så att de blir helt täckta med mjöl.
- Vispa upp ägget med lite vatten, doppa kycklingbitarna i ägget och vänd dem till sist i ströbrödet. Låt paneringen torka en stund.
- Hetta upp matfettet i en stekpanna. Lägg ner kycklingbitarna och stek dem långsamt 15-20 min tills de är knaprigt bruna och möra.
- Fräs paprikan i matfett i en kastrull och strö över mjöl. Späd med gräddmjölk under vispning och låt såsen sjuda några min. Smaka av med kryddor.
- Lägg upp kycklingbitarna på fat och servera med såsen.
Noteringar
Serveringsförslag
Kokt ris, pilaffris eller djupfryst ris- och grönsaksblandning.
Dryckförslag
Öl eller vatten.
Kockens tips!
Du kan även laga rätten på djupfrysta kycklingdelar. Välj de delar du föredrar. Panera gärna kycklingen i god tid så att paneringen hinner torka.