Recept » Huvudrätter och middagstips » Lamm och kalvkött » Lammgryta med vita bönor

Lammgryta med vita bönor


Vita bönor är mycket proteinrika och kan ofta ersätta potatis och ris. Om du bara kokar bönorna sakta och inte rör om mer än nödvändigt så ligger de hela och fina – nästan som dekoration – i grytan.

Gammaldags lammgryta med vita bönor

Gammaldags lammgryta med vita bönor

5 from 1 vote
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Lamm och kalvköttDifficulty: Medelsvår
Antal

4

portioner
Tillagningstid

1

hour 

15

minutes

Det bästa receptet på gammaldags lammgryta med vita bönor från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 4 portioner:
  • ¾ – 1 kg lammkött med ben (bog eller bringa)

  • 1 ½ msk smör eller margarin

  • salt, vitpeppar

  • 4 tomater

  • 2 gula lökar

  • 2 lagerblad

  • 1 krm timjan

  • 2 dl vatten

  • 1 burk vita bönor i tomatsås (ca 450 g)

Så här gör du:

  • Skär köttet i stora tärningar och bryn dem i matfettet. salta och peppra och lägg över allt i en gryta.
  • Skala tomaterna och skär dem liksom löken i klyftor. Lägg i lök och tomater och tillsätt övriga kryddor. häll i vatten.
  • Lägg tättslutande lock på och koka köttet ca 60 min eller tills det känns mört.
  • Blanda försiktigt ner bönorna och värm dem sakta i grytan. Smaka av.

Kockens tips

  • Du kan byta ut bönorna mot majs eller böngroddar. ! pressad vitlöksklyfta tillsammans med löken och tomaterna förhöjer smaken på grytan.
  • Dryckförslag: Ett lätt rödvin.
  • Serveringsförslag: Bröd, gärna ugnsvärme pain riche. En frasig isbergssallad eller fint skuren vitkål sallad passar också bra.
Handla ingredienser till Lammgryta med vita bönor

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Gammaldags kaffekvarn