Recept » Huvudrätter och middagstips » Lamm och kalvkött » Lammkotletter med mozzarella

Lammkotletter med mozzarella


Mozzarella är en mjuk, färsk buffelost som italienarna använder i många sammanhang, gärna tillsammans med färsk basilika. Här nedan hittar du den bästa receptet på gammaldags lammkotletter med mozzarella.

Gammaldags lammkotletter med mozzarella

Gammaldags lammkotletter med mozzarella

5 from 1 vote
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Lamm och kalvköttDifficulty: Lätt
Antal

4

portioner
Tillagningstid

30

minutes

Det bästa receptet på gammaldags lammkotletter med mozzarella från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 4 portioner:
  • 4 lammkotletter, ca 400 g

  • 1 msk olivolja

  • ½ salt

  • svart- eller vitpeppar

  • 6 skivor färsk basilika

  • 8 gr öna oliver

  • 4 skivor mozzarella

  • 4 citron skivor

  • 4 små kvistar basilika för garnering

Så här gör du:

  • Torka av kotletterna med hushållspapper. Värm olivoljan i en stekpanna och lägg i kotletterna.
  • Stek dem till en kraftigt brun färg, ca 3 min på varje sida. Lammkotletterna kan med fördel vara rosafärgade inuti.
  • Strö över salt och nymalen peppar. Hacka basilikan och strö den över lammkotletterna.
  • Lägg på ett lock och efterstek kotletterna 1 – 2 min. Skiva under tiden oliverna.
  • Lägg upp kotletterna på ett stor fat. Garnera med ostskivor, oliver, citron och en basilikakvist.

Kockens tips

  • Färska kryddörter har en helt annan smak och arom är torkade. Enklast är att odla dem själv i köksfönstret eller på balkongen, men du kan även hitta färska kryddörter i kruka i vissa affärer.
  • Dryckförslag: Öl eller ett fylligt rött vin, gärna italienskt.
  • Serveringsförslag: Grön bandspagetti eller klyftpotatis och smör värmd bladspenat är gott till.
Handla ingredienser till Lammkotletter med mozzarella

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Rabarberkompott med vaniljkräm

Nästa recept

Yoghurtglass