Mozzarella är en mjuk, färsk buffelost som italienarna använder i många sammanhang, gärna tillsammans med färsk basilika. Här nedan hittar du den bästa receptet på gammaldags lammkotletter med mozzarella.
Gammaldags lammkotletter med mozzarella
Antal
4
portionerTillagningstid
30
minutesDet bästa receptet på gammaldags lammkotletter med mozzarella från gammaldagsrecept.se
Ingredienser
- Det här behöver du till 4 portioner:
4 lammkotletter, ca 400 g
1 msk olivolja
½ salt
svart- eller vitpeppar
6 skivor färsk basilika
8 gr öna oliver
4 skivor mozzarella
4 citron skivor
4 små kvistar basilika för garnering
Så här gör du:
- Torka av kotletterna med hushållspapper. Värm olivoljan i en stekpanna och lägg i kotletterna.
- Stek dem till en kraftigt brun färg, ca 3 min på varje sida. Lammkotletterna kan med fördel vara rosafärgade inuti.
- Strö över salt och nymalen peppar. Hacka basilikan och strö den över lammkotletterna.
- Lägg på ett lock och efterstek kotletterna 1 – 2 min. Skiva under tiden oliverna.
- Lägg upp kotletterna på ett stor fat. Garnera med ostskivor, oliver, citron och en basilikakvist.
Kockens tips
- Färska kryddörter har en helt annan smak och arom är torkade. Enklast är att odla dem själv i köksfönstret eller på balkongen, men du kan även hitta färska kryddörter i kruka i vissa affärer.
- Dryckförslag: Öl eller ett fylligt rött vin, gärna italienskt.
- Serveringsförslag: Grön bandspagetti eller klyftpotatis och smör värmd bladspenat är gott till.