Mandelskorpor


Vad vore väl blåbärssoppan och nyponsoppan utan små spröda gammaldags mandelskorpor? Ha alltid en välfylld burk i beredskap hemma, för mellanmålet, kaffestunden eller barnens saftkalas.

Gammaldags mandelskorpor

Gammaldags mandelskorpor

4 from 21 votes
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Bakverk
Antal

45

st
Tillagningstid

2

hours 

15

minutes

Det bästa receptet på gammaldags mandelskorpor från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 45 skorpor:
  • 1 dl sötmandel

  • 100 g smör eller margarin

  • 1 dl strösocker

  • 2 ägg

  • 4 dl vetemjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • smör eller margarin till plåten

Så här gör du:

  • Hacka mandeln grovt. Rör matfett och socker poröst i en skål. Tillsätt äggen, ett i sänder, samt mandeln och mjölet blandat med bakpulvret.
  • Arbeta snabbt ihop degen. Dela den i tre delar och rulla degbitarna till längder. Lägg dem på smord plåt och platta till dem något. Grädda i 225 °C 10 – 12 min.
  • Låt längderna svalna något på plåten. Skär dem sedan på snedden i ca 2 cm breda bitar. Eftertorka skorporna i 100 °C 1 ¼ tim.

Kockens tips

  • Du kan skålla och skala mandeln innan du använder den. Förvara skorporna svalt i burk med tättslutande lock.
  • Dryckförslag: Kaffe, te eller varm choklad.
  • Serveringsförslag: Servera till olika efterrättssopporna, t ex nyponsoppa eller till mellanmålet.
Handla ingredienser till Mandelskorpor

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Bröd med keso och grönt

Nästa recept

Vetegifflar