Nougatglass De Luxe


Det här är en riktigt lyxig och krämigt mjuk glass, där inte sparas på godsaker i ingredienslistan. Riven nougat ger härlig färg och smak och lite konjak sätter spets på desserten.

Gammaldags nougatglass De Luxe

Gammaldags nougatglass De Luxe

5 from 1 vote
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Kalla desserterDifficulty: Lätt
Antal

8

portioner
Tillagningstid

45

minutes
I frysen

1

tim

Det bästa receptet på gammaldags nougatglass De Luxe från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 8 – 10 portioner:
  • 100 – 150 g mjuk nougat

  • 3 äggulor

  • 1 ½ dl socker

  • 4 dl tjock grädde

  • ½ dl konjak

Så här gör du:

  • Riv nougaten på den grova sidan på ett rivjärn. Låt nougaten stå i kylskåp så länge.
  • Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Vispa grädden. Blanda ner först konjak och sedan vispad grädde.
  • Sätt igång glassmaskinen och häll ner blandningen. Låt maskinen gå ca 30 min. Har du ingen glassmaskinen rör du ihop smeten och ställer in den direkt i frysen.
  • När glassen är klar i glassmaskinen eller har stått en stund i frysen, men fortfarande går att röra i, tillsätter du nougaten.
  • Häll upp glassmeten i en avlång form, klädd med plastfilm. Stöt formen mot en arbetsbänk, så att glassmeten packar sig jämnt och fint. Täck med plastfilm eller aluminiumfolie och frys glassen, minst 1 tim.
  • Tag fram glassen och lyft upp hela glass längden med hjälp av plastfilmen. Tag bort plasten och skär glassen i skivor. Lägg upp på assietter och servera.

Kockens tips

  • Den här glassen blir lite lös i konsistensen. Den bör därför frysar efter tillagningen och inte serveras direkt från glassmaskinen.
  • Dryckförslag: Ett dessertvin, t ex rött eller vitt portvin.
  • Serveringsförslag: Servera med skivad kiwi och garnera med citronmeliss och röda bär.
Handla ingredienser till Nougatglass De Luxe

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Wienerschnitzel