Ostsnittar


Spröda och frasiga små snittar med härliga sälta av ost och oliver. Unna dig en mysig stund i lugn och ro och smaka snittarna tillsammans med en kopp buljong.

Gammaldags ostsnittar

Gammaldags ostsnittar

5 from 1 vote
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Ägg och OsträtterDifficulty: Lätt
Antal

40

st
Tillagningstid

30

minutes

Det bästa receptet på gammaldags ostsnittar från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 40 st:
  • Drygt 4 dl vetemjöl

  • 175 g smör eller margarin

  • 1 ägg

  • 4 dl riven ost, t ex lagrad herrgård eller grevè

  • 1 burk pimientofyllda oliver, 85g

  • 1 ägg till pensling

  • Paprikapulver

Så här gör du:

  • Hacka samman mjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt ägg och ost. Blanda snabbt ihop allting till en deg.
  • Platta ut degen till 2 längder på smord plåt. Skiva oliverna och fördela dem på längderna. Vik upp degkanterna.
  • Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över lite paprikapulver.
  • Grädda i 225 °C ca 15 min eller tills längderna fått färg. Skär dem sedan i bitar.

Kockens tips

  • Ostsnittar kan förberedas till punkt 3, och sedan gräddas strax före serveringen.
  • Dryckförslag: En kopp te eller buljong
  • Serveringsförslag: Servera snittarna till buljong, soppa eller en kopp te. En annan variant är att äta dem med knapriga grönsaker som t ex rädisor, selleri och gurka.
Handla ingredienser till Ostsnittar

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Laxtoast med krispiga grönsaker

Nästa recept

Gravad lax