Spröda och frasiga små snittar med härliga sälta av ost och oliver. Unna dig en mysig stund i lugn och ro och smaka snittarna tillsammans med en kopp buljong.
Gammaldags ostsnittar
Antal
40
stTillagningstid
30
minutesDet bästa receptet på gammaldags ostsnittar från gammaldagsrecept.se
Ingredienser
- Det här behöver du till 40 st:
Drygt 4 dl vetemjöl
175 g smör eller margarin
1 ägg
4 dl riven ost, t ex lagrad herrgård eller grevè
1 burk pimientofyllda oliver, 85g
1 ägg till pensling
Paprikapulver
Så här gör du:
- Hacka samman mjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt ägg och ost. Blanda snabbt ihop allting till en deg.
- Platta ut degen till 2 längder på smord plåt. Skiva oliverna och fördela dem på längderna. Vik upp degkanterna.
- Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över lite paprikapulver.
- Grädda i 225 °C ca 15 min eller tills längderna fått färg. Skär dem sedan i bitar.
Kockens tips
- Ostsnittar kan förberedas till punkt 3, och sedan gräddas strax före serveringen.
- Dryckförslag: En kopp te eller buljong
- Serveringsförslag: Servera snittarna till buljong, soppa eller en kopp te. En annan variant är att äta dem med knapriga grönsaker som t ex rädisor, selleri och gurka.