Gammaldags pichelsteiner topf
Kategori
Fläskkött
Det här är en härlig sommargryta som härstammar från Büchelstein i Bayern. Fyll en stor gryta med sommarens mångfald av grönsaker och flera olika sorters kött.
Tillagningstid
40 minuter
Total Time
40 minuter
Ingredienser
Det här behöver du till 4 portioner:
- 200 g magert fläskkött
- 200 g lammkött
- 200 g kalvkött
- 1 litet kålhuvud
- 4 – 6 små, späda morötter
- 4 – 6 späda lökar
- 200 g haricots verts eller vaxbönor
- ½ kg små, färska potatisar
- ½ dl finhackad persilja och dill
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 4 – 5 dl ljus buljong
Instruktioner
- Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor och dela skivorna i bitar.
- Ansa och dela kålen i små klyftor. Ansa de övriga grönsakerna. De behöver inte delas i mindre bitar. På så vis får de samma koktid som köttet.
- Varva kött, grönsaker, kryddgrönt och kryddor i en gryta. Häll över så mycket buljong att kött och grönsaker täcks.
- Lägg på ett tättslutande lock och låt rätten sjuda 20 min, tills köttet är mört, men grönsakerna fortfarande har kvar sin spänst.
Noteringar
Serveringsförslag
Servera grytan med ett grovt lantbröd till.
Dryckförslag
Öl eller vatten.
Kockens tips!
I originalreceptet ingår lika delar kalv-, fläsk- och lammkött och det blir godast med de olika sorterna. Men du kan också utesluta lamm- och kalvkött och istället ta 600 g fläskkött.