Gammaldags spansk tortilla
Kategori
Ägg och Osträtter
Denna härliga omelett med potatis och lök är för många ett semesterminne från det soliga Spanien. Tortillan är både lättlagad och billig. Något att ta till när hushållskassan sinar.
Tillagningstid
25 minuter
Total Time
25 minuter
Ingredienser
Det här behöver du till 4 portioner:
- 5 råa potatisar
- 2 gula lökar
- 2 msk olja
- 1 tsk salt
- nymald peppar
- 6 ägg
- 6 msk vatten
- 2 tomater
- persilja
Instruktioner
- Skala potatisen och löken. Skär potatisen i tärningar och löken i tunna skivor.
- Stek potatisen och löken i olja så att de får fin färg. Sänk sedan värmen och låt eftersteka i ca 10 min så att löken och potatisen blir mjuka. Krydda med salt och peppar.
- Vispa samman ägg och vatten i en skål och häll det i stekpannan. Rör försiktigt med en gaffel så att äggblandningen kan rinna ner och stelna utan att potatisen blir mosig.
- Garnera tortillan med tomater och persilja. Servera den varm.
Noteringar
Serveringsförslag
Servera med en grönsallad och ett gott bröd.
Dryckförslag
Ett mustigt spanskt rödvin.
Kockens tips!
Det går att lägga tonfisk eller ansjovis på omeletten. Om du använder olivolja istället för vanlig olja blir ytan frasigare och omeletten får en annorlunda delikat smak. Vill du göra en riktigt spansk tortilla kan du pressa ner vitlöksklyfta och steka med potatisen och löken.