Gammaldags sval fruktsoppa
Kategori
Kalla desserter
En sval fruktsoppa är en lätt och läskande efterrätt. Efter en välkryddad huvudrätt kan soppan kanske skänka överhettade smaklökar lite lugn och ro.
Tillagningstid
25 minuter
Total Time
25 minuter
Ingredienser
Det här behöver du till 4 portioner:
- 1 burk ananas i stora bitar, ca 550 g
- 3 dl vatten
- ½ dl russin
- 2 – 3 msk socker
- 1 msk potatismjöl
- 1 burk mandarinklyftor
- ½ dl tjock grädde
Instruktioner
- Häll ananasen med sitt spad i en kastrull. Tillsätt vatten, russin, socker och potatismjöl.
- Låt allt koka upp under ständig omrörning och sedan sjuda i 8 – 9 sek – det ska precis bara tjockna. Låt soppan svalna.
- Häll av spadet från mandarinerna i soppan.
- Vispa grädden lätt och luftig.
- Häll upp fruktsoppan i portionsskålar och garnera med en klick vispgrädde.
Noteringar
Serveringsförslag
Gott att servera till fruktsoppan är små mandelbiskvier.
Dryckförslag
Ett glas söt sherry eller portvin.
Kockens tips!
Rätten blir ännu festligare om du garnerar varje portion med en liten kvist citronmeliss.