Wienerschnitzel


Denna klassiska rätt är hämtad från det österrikiska köket. Kalvkött i lövtunna skivor paneras och steks och garneras därefter med en citronskiva, ansjovis och kapris.

Gammaldags wienerschnitzel

Gammaldags wienerschnitzel

5 from 1 vote
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Lamm och kalvköttDifficulty: Medelsvår
Antal

4

portioner
Tillagningstid

30

minutes

Det bästa receptet på gammaldags wienerschnitzel från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 4 portioner:
  • 4 skivor kalvinnanlår ca 1 cm tjocka

  • 1 tsk salt

  • 1 krm malen vit- eller svartpeppar

  • 1 msk vetemjöl

  • 1 ägg

  • 3 msk ströbröd

  • 3 msk smör, margarin eller olja

  • 1 citron

  • 4 ansjovis- eller sardelfiléer

  • 4 tsk kapris

Så här gör du:

  • Bulta ut köttet med handen, så att det blir tunt. Salta och peppra. Vänd köttet i mjöl och skaka av överflödigt mjöl.
  • Vispa upp ägget. Vänd köttet i det uppvispade ägget och därefter i ströbröd. Låt köttet ligga en stund så att paneringen hinner torka, annars lossnar den.
  • Bryn matfettet i en stekpanna. Stek köttskivorna på medelstark värme tills de är gulbruna och frasiga på ytan, ca 1 – 2 min på varje sida.
  • Skär citronen i skivor och rulla ansjovisen. Lägg upp köttet på varma tallrikar. Garnera med citronskivor, ansjovis och kapris.

Kockens tips

  • Paneringen gör att köttet håller ihop bättre och att köttsaften bevaras. Byt gärna ut kalvköttet mot skinkschnitzel så får du en betydligt billigare måltid.
  • Dryckförslag: Öl, vitt vin eller mineralvatten är gott till.
  • Serveringsförslag: I Österrike serverar man klyftpotatis och en grönsallad till wienerschnitzeln.
Handla ingredienser till Wienerschnitzel

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Kalvkotletter med lyxig löksås

Nästa recept

Nougatglass De Luxe