De här små amerikanska bröden passar bra att servera både som kuvertbröd till olika måltider och som frukostbröd med smör och marmelad.
Gammaldags amerikanska kuvertbröd
Antal
12
bullarTillagningstid
1
hourDet bästa receptet på gammaldags amerikanska kuvertbröd från gammaldagsrecept.se
Ingredienser
- Det här behöver du till 12 bullar:
50 g jäst
50 g smör eller margarin
2 ½ dl mjölk
½ tsk salt
ca 7 dl vetemjöl
Smör eller margarin till långpannan
Så här gör du:
- Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm 37 °C.
- Häll lite av mjölkblandningen över jästen så att den löser sig. Tillsätt resten av vätskan samt saltet och det mesta av mjölet. Arbeta ihop alltsammans till en deg.
- Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
- Dela degen i två delar. Rulla ut varje del till en längd. Dela varje längd i sex delar. Rulla varje del till avlånga små bröd.
- Lägg bröden ganska tätt i en smord långpanna. Platta till dem med handen. Strö lite mjöl över och låt bröden jäsa ca 30 min.
- Grädda bröden ca 15 min i 250 °C.
Kockens tips
- Det går bra att byta ut 3 dl vetemjöl mot lika mängd grahamsmjöl, då blir bröden fiberrikare.
- Dryckförslag: Kaffe eller te.
- Serveringsförslag: Smör och ett gott pålägg.