Recept » Efterrätter, desserter och bakverk » Bakverk » Amerikanska kuvertbröd

Amerikanska kuvertbröd


De här små amerikanska bröden passar bra att servera både som kuvertbröd till olika måltider och som frukostbröd med smör och marmelad.

Gammaldags amerikanska kuvertbröd

Gammaldags amerikanska kuvertbröd

4 from 9 votes
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: BakverkCuisine: USADifficulty: Medelsvår
Antal

12

bullar
Tillagningstid

1

hour 

Det bästa receptet på gammaldags amerikanska kuvertbröd från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 12 bullar:
  • 50 g jäst

  • 50 g smör eller margarin

  • 2 ½ dl mjölk

  • ½ tsk salt

  • ca 7 dl vetemjöl

  • Smör eller margarin till långpannan

Så här gör du:

  • Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm 37 °C.
  • Häll lite av mjölkblandningen över jästen så att den löser sig. Tillsätt resten av vätskan samt saltet och det mesta av mjölet. Arbeta ihop alltsammans till en deg.
  • Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
  • Dela degen i två delar. Rulla ut varje del till en längd. Dela varje längd i sex delar. Rulla varje del till avlånga små bröd.
  • Lägg bröden ganska tätt i en smord långpanna. Platta till dem med handen. Strö lite mjöl över och låt bröden jäsa ca 30 min.
  • Grädda bröden ca 15 min i 250 °C.

Kockens tips

  • Det går bra att byta ut 3 dl vetemjöl mot lika mängd grahamsmjöl, då blir bröden fiberrikare.
  • Dryckförslag: Kaffe eller te.
  • Serveringsförslag: Smör och ett gott pålägg.
Handla ingredienser till Amerikanska kuvertbröd

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Njursauté i Vol-au-vent

Nästa recept

Mandelsnäckor