Äppelmuffins


Franska äppelmuffins är drömgoda småkakor. Under en knaprig yta gömmer sig ett härligt innanmäte av äpple och nötter som fått låna smak av ingefära – sött och bittert i fin förening.

Gammaldags äppelmuffins

Gammaldags äppelmuffins

4 from 2 votes
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: BakverkDifficulty: Lätt
Antal

16

st
Tillagningstid

40

minutes

Det bästa receptet på gammaldags äppelmuffins från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 16 stycken:
  • 3 dl vetemjöl

  • 1 ½ dl florsocker

  • 1 ½ tsk bakpulver

  • ½ knivsudd salt

  • 50 g smör eller margarin

  • 1 äpple

  • 1 liten bit färsk ingefära eller 1 tsk malen

  • 1 ägg

  • 1 dl mjölk

  • 40 g hackade hasselnötskärnor.

Så här gör du:

  • Blanda mjöl, florsocker, bakpulver och salt i en skål. Smula sänder matfettet i mjölblandningen och rör samman degen.
  • Skala äpplet, skär det i små bitar och hacka ingefäran. Vispa samman ägg och mjölk och blanda det i degen tillsammans med äppelbitarna, ingefära och nötter. Rör samman smeten väl.
  • Lägg smeten i små muffinsformar, 1 msk i varje. Grädda dem i 200 °C, 15 – 20 min tills de känns torra. Låt dem svalna en stund på bakgaller och servera dem gärna ljumma.

Kockens tips

  • Byt gärna ut ingefäran mot hackade dadlar eller russin, eller rivet skal av apelsin eller citron.
  • Dryckförslag: Kaffe, te, varm choklad eller mjölk.
  • Serveringsförslag: Servera som mellanmål eller till kvällsteet.
Handla ingredienser till Äppelmuffins

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Grötbröd med aprikoser

Nästa recept

Pizza fyra årstider