Färsfylld lammstek


Varför inte piffa upp lammsteken med en fyllning som får köttet att smaka ännu godare och ännu mer? Lamm- eller kalvfärs i förening med vitlök, örter och persilja göms här i stekens mitt.

Gammaldags färsfylld lammstek

Gammaldags färsfylld lammstek

5 from 1 vote
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Lamm och kalvköttDifficulty: Svår
Antal

8

portioner
Tillagningstid

2

hours 

30

minutes

Det bästa receptet på gammaldags färsfylld lammstek från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 8 – 10 portioner:
  • 1 urbenad lammstek, ca 2 kg

  • 250 g lamm- eller kalvfärs

  • 100 g smör eller margarin

  • 1 dl smulat vitt bröd

  • 2 tsk salt

  • 2 tsk peppar

  • 2 – 3 vitlöksklyftor

  • 2 tsk stött rosmarin

  • 2 tsk timjan

  • 2 tsk dragon

  • 1 dl grovhackad persilja

  • ½ tsk paprikapulver

Så här gör du:

  • Rör samman färs, matfett, brödsmulor och salt. Tillsätt grovmalen peppar, krossad vitlök, rosmarin, timjan, dragon och persilja.
  • Lägg lammsteken med köttsidan upp på en skärbräda. Bred färsen på köttet och rulla ihop steken så hårt som möjligt från långsidan.
  • Bind ihop med bomullssnöre och knyt ihop ändarna vid ena kortsidan. Lägg steken i en långpanna och stek den i 175 °C 105 min.
  • Klipp bort snöret. Strö över paprikapulver och låt steken vila på en skärbräda i 15 min. Täck med folie.
  • Häll 2 dl kallt vatten i långpannan och vispa ur skyn. Sila ner skyn i en kastrull. Värm den och häll upp i en såsskål.

Kockens tips

  • Vill du inte bena ur lammsteken själv kan du säkert få hjälp av köttmästaren i din affär.
  • Dryckförslag: Öl eller lätt rödvin.
  • Serveringsförslag: Servera lammsteken skuren i skivor med sky, ugnsbakad lök, helstekt brysselkål och kokt potatis. Syltlök och röd gelé är också gott till.
Handla ingredienser till Färsfylld lammstek

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Kalvlever anglaise

Nästa recept

Honungsspjäll av lamm