Honungsspjäll av lamm


På höstkanten kan du lysa upp middagen med säsongens rika utbud av lammkött. Den lite säregna lammsmaken blir ännu mer originell och välsmakande av gröna kryddor och len och mild honung.

Gammaldags honungsspjäll av lamm

Gammaldags honungsspjäll av lamm

5 from 1 vote
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Lamm och kalvköttDifficulty: Lätt
Antal

4

portioner
Tillagningstid

1

hour 

15

minutes

Det bästa receptet på gammaldags honungsspjäll av lamm från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 4 portioner:
  • 1 tunn bringa av lamm, ca 1 kg

  • 3 msk honung

  • 1 msk äppelcidervinäger

  • 1 msk soya

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk grovstött svartpeppar

  • 1 dl finhackad kryddgrönt, t ex gräslök och citronmeliss eller koriander

Så här gör du:

  • Klä en långpanna med ugnsfolie. Lägg i ett ugnsgaller och placera lammbringan ovanpå.
  • Rör samman honung, äppelcidervinäger, soya, salt och grovstött svartpeppar. Pensla köttet med kryddsåsen på båda sidor.
  • Stek köttet i 175°C, 45 – 60 min. Pensla lamm bringan flera gånger under stektiden och vänd också köttet en gång.
  • Lägg köttet på en trancherbräda, strö över det hackade kryddröra och tryck ner kryddorna i köttet i bitar längs med benen och servera genast.

Kockens tips

  • Rödbetssalladen till lammet gör du av kokta, skalade rödbetor och lökringar samt en sås av gräddfil och riven pepparrot från tub. Lägg sedan upp alltsammans på en bädd av strimlad isbergssallad.
  • Dryckförslag: Öl, mineralvatten eller ett medelfylligt rött vin.
  • Serveringsförslag: Servera med bakad potatis, rödbetssallad eller gröna bönor.
Handla ingredienser till Honungsspjäll av lamm

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Färsfylld lammstek

Nästa recept

Cordon Bleu