Grillade lammkotletter


Möra, dubbla lammkotletter är utmärkta att grilla. Köttet är läckert i sig och kräver inga avancerade tillbehör, men en smörsås med finhackad, färsk citronmeliss sätter pricken över i.

Gammaldags grillade lammkotletter

Gammaldags grillade lammkotletter

5 from 1 vote
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Lamm och kalvköttDifficulty: Lätt
Antal

4

portioner
Tillagningstid

30

minutes

Det bästa receptet på gammaldags grillade lammkotletter från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 4 portioner:
  • 4 – 8 lammkotletter, ca 800 g

  • 1 msk olja

  • ¾ tsk salt

  • Sås:
  • 50 – 75 g smör eller margarin

  • 1 – 2 dl färsk citronmeliss

  • 2 msk vatten

Så här gör du:

  • Skrapa lammkotletterna med en bordskniv om det behövs. Lägg dem på ett fat och pensla dem med olja på båda sidor.
  • Grilla kotletterna ca 4 min på varje sida till kraftig färg, över glöd eller i elgrill. Köttet ska vara rosafärgat inuti. Salta.
  • Smält matfettet, lägg i citronmeliss och koka allt ett par min. Häll blandningen i en mixer eller matberedare, tillsätt vatten och kör allt till en grön sås. Häll upp i en liten skål och servera såsen till kotletterna.

Kockens tips

  • Be butikspersonalen att stycka lammkotletterna över hela sadeln till “dubbla” kotletter. Se till att kotletterna är jämnt styckade och lika tjocka, ca 2 cm. Annars blir de lätt ojämnt grillade.
  • Dryckförslag: Ett lätt eller medelfylligt rött vin eller ett mustigt öl.
  • Serveringsförslag: Pasta, minimajs och röda minitomaterna, helst skalade.
Handla ingredienser till Grillade lammkotletter

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Mormors mandelmusslor

Nästa recept

Piccata Milanese