Möra, dubbla lammkotletter är utmärkta att grilla. Köttet är läckert i sig och kräver inga avancerade tillbehör, men en smörsås med finhackad, färsk citronmeliss sätter pricken över i.
Gammaldags grillade lammkotletter
Antal
4
portionerTillagningstid
30
minutesDet bästa receptet på gammaldags grillade lammkotletter från gammaldagsrecept.se
Ingredienser
- Det här behöver du till 4 portioner:
4 – 8 lammkotletter, ca 800 g
1 msk olja
¾ tsk salt
- Sås:
50 – 75 g smör eller margarin
1 – 2 dl färsk citronmeliss
2 msk vatten
Så här gör du:
- Skrapa lammkotletterna med en bordskniv om det behövs. Lägg dem på ett fat och pensla dem med olja på båda sidor.
- Grilla kotletterna ca 4 min på varje sida till kraftig färg, över glöd eller i elgrill. Köttet ska vara rosafärgat inuti. Salta.
- Smält matfettet, lägg i citronmeliss och koka allt ett par min. Häll blandningen i en mixer eller matberedare, tillsätt vatten och kör allt till en grön sås. Häll upp i en liten skål och servera såsen till kotletterna.
Kockens tips
- Be butikspersonalen att stycka lammkotletterna över hela sadeln till “dubbla” kotletter. Se till att kotletterna är jämnt styckade och lika tjocka, ca 2 cm. Annars blir de lätt ojämnt grillade.
- Dryckförslag: Ett lätt eller medelfylligt rött vin eller ett mustigt öl.
- Serveringsförslag: Pasta, minimajs och röda minitomaterna, helst skalade.