Kalvlever anglaise har i alla tider varit en klassiker på menyn hos de välrenommerade restaurangerna. På engelskt vis serveras lätt rosastekta lever skivor med knaperstekt bacon, kapris och rödbetor. Oslagbart gott!
Gammaldags kalvlever anglaise
Antal
4
portionerTillagningstid
30
minutesDet bästa receptet på gammaldags kalvlever anglaise från gammaldagsrecept.se
Ingredienser
- Det här behöver du till 4 portioner:
500 g kalvlever
8 skivor bacon
1 – 2 msk smör eller margarin
2 dl finhackade, inlagda rödbetor
4 tsk kapris
finhackade persilja
Så här gör du:
- Putsa kalvlevern och ta bort blodkärl. Skär sedan upp den i centimetertjocka skivor.
- Stek baconskivorna över svag värme utan matfett, så att de blir bruna och knapriga. Vänd dem då och då, häll bort överflödigt fett och lägg upp baconskivorna på dubbelt hushållspapper så att de kan rinna av ordentligt.
- Bryn matfett i en stor stekpanna till svagt brun färg. Lägg i kalvlevern och stek den till fin färg, ca 2 min på varje sida. Skär ett snitt mitt i en skiva. Är den lätt rosafärgad inuti är levern lagom genomstekt och saftig.
- Lägg upp levern på tallrikar. Fördela bacon, rödbetor, kapris och persilja runt om och servera.
Kockens tips
- Om du vill kan du ta bort den tunna hinnan runt levern innan du skär den i skivor. Drag med fingrarna och hjälp ev till med en liten vass kniv.
- Dryckförslag: Ett medelfylligt rött vin, öl eller mineralvatten.
- Serveringsförslag: Servera med nygjort potatismos eller en potatisgratäng.