En härligt maffig, färgsprakande efterrätt med mycket glass och frukt, varvat i höga glas. Namnet har den fått efter en holländsk kolonisatör från New Amsterdam, numera New York.
Gammaldags knickerbocker glory
Antal
4
portionerTillagningstid
45
minutesDet bästa receptet på gammaldags knickerbocker glory från gammaldagsrecept.se
Ingredienser
- Det här behöver du till 4 portioner:
1 pkt frysta hallon
2 msk florsocker
½ – 1 msk vatten
1 burk fruit cocktail
1 ½ dl tjock grädde
2 msk nötter
4 skopor vaniljglass
4 skopor jordgubbsglass
4 skopor ananas glass
4 röda cocktailbär
Så här gör du:
- Kör hallonen i en matberedare, tills det blir en puré blir lagom tjock.
- Häll frukten i en sil och låt den rinna av. Vispa grädden och hacka nötterna ganska fint.
- Lägg en skopa vaniljglass i varje glas. Fortsätt med en sked frukt, några skedar hallonsås och en skopa jordgubbsglass. Lägg på mera frukt och hallonsås och en skopa ananas glass. Avsluta med resten av frukten och hallonsåsen.
- Lägg en klick vispad grädde på toppen av glassen och frukten. Strö över hackade nötter och sätt dit ett rött cocktailbär. Servera genast.
Kockens tips
- Det tar en liten stund att lägga upp glassen och dekorera den, så det bästa är om du förbereder så mycket som möjligt innan. Gör i ordning hallonsåsen, vispa grädden, hacka nötterna och låt frukten rinna av.
- Dryckförslag: Kaffe och / eller ett glas fruktlikör.
- Serveringsförslag: En äkta Knickerbocker Glory serveras alltid i ett högt glas.