Kycklingsallad är både snabb och lätt att laga till. En spännande sås av chutney, senap och majonnäs ger den där extra smak brytningen som gör en enkel kycklingsallad till en festlig rätt.
Gammaldags kycklingsallad
Antal
4
portionerTillagningstid
20
minutesDet bästa receptet på gammaldags kycklingsallad från gammaldagsrecept.se
Ingredienser
- Det här behöver du till 4 portioner:
1 stort grönsalladshuvud
1 burk hela champinjoner eller 200 g färska
1 liten gurka, ca 300 g
4 tomater
50 g valnötskärnor
1 grillad eller stekt kyckling
krasse eller persilja
- Salladssås:
3 msk majonnäs
1 struken msk senap pulver
2 msk chutney
4 – 6 msk gräddfil
ev salt och vitpeppar
Så här gör du:
- Skölj salladen noga. Låt den rinna av och dela bladen i mindre bitar. Häll av spadet från burken eller skölj de färska champinjonerna och halvera dem. Skölj gurkan och tomaterna. Skär gurkan i bitar och tomaterna i klyftor. Dela valnöt kärnorna eller hacka dem grovt.
- Skär kycklingköttet i jämna bitar.
- Blanda alla ingredienser i en skål. Garnera med krasse eller persilja.
- Blanda majonnäs och senapspulver. Tillsätt chutney, blanda i gräddfil. Smaksätt ev med salt och vitpeppar. Servera såsen separat till salladen.
Kockens tips
- Spara överbliven kyckling i frysen. Den går bra att använda när du skall göra kycklingsallad.
- Dryckförslag: Vitt vin eller rosévin.
- Serveringsförslag: Ugnsvärme bröd.