Recept » Förrätter och smårätter » Varma och kalla smårätter » Laxtoast med krispiga grönsaker

Laxtoast med krispiga grönsaker


Trots alla nymodigheter kan väl få rätter överglänsa laxen som den mest uppskattade av alla entréer. Pepparrot är ett av den klassiska tillbehören, och knapriga grönsaksstavar till är både nyttig och gott. Nedan hittar du det bästa receptet på gammaldags laxtoast med krispiga grönsaker

Gammaldags laxtoast med krispiga grönsaker

Gammaldags laxtoast med krispiga grönsaker

5 from 1 vote
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Varma och kalla smårätterDifficulty: Lätt
Antal

4

portioner
Tillagningstid

10

minutes

Det bästa receptet på gammaldags laxtoast med krispiga grönsaker från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 4 portioner:
  • 4 skivor vitt bröd eller knäckebröd

  • 4 tsk majonnäs

  • 4 krm riven pepparrot

  • 4 skivor rökt lax

  • dillkvistar

  • morötter, gurka, rädisor och andra knapriga grönsaker efter säsong och humör

Så här gör du:

  • Rosta det vita brödet, eller värm knäckebrödet och låt det sedan svalna.
  • Bred på majonnäs och pepparrot. Täck med lax och garnera med en dillkvist.
  • Skölj och ansa grönsakerna. Skär dem i stavar och servera dem råa och knapriga till laxtoasten.

Kockens tips

  • Majonnäsen kan blandas ut med filmjölk, gräddfil eller créme fraiche, så blir smaken inte så kraftig. Toasten blir allra godast om du använder färsk, nyriven pepparrot, men var försiktig så att smaken inte blir för stark. Har du inte tillgång till färsk pepparrot kan du köpa den på tub.
  • Dryckförslag: Apéritif, vitt vin, champagne elle öl.
  • Serveringsförslag: Servera laxtoasten som en lätt entrérätt eller som ett tilltugg till drinken.
Handla ingredienser till Laxtoast med krispiga grönsaker

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Guacamole

Nästa recept

Ostsnittar