Det här är en italiensk specialitet som lagas på kalvinnanlår. Piccata betyder att köttet paneras med en blandning av ströbröd och riven parmesanost.
Gammaldags piccata milanese
Antal
4
portionerTillagningstid
30
minutesDet bästa receptet på gammaldags piccata milanese från gammaldagsrecept.se
Ingredienser
- Det här behöver du till 4 portioner:
4 skivor kalvinnanlår
salt och peppar
1 ägg
1 dl färsk riven parmesanost
smör eller margarin till stekning
Så här gör du:
- Putsa köttskivorna och bulta ut dem med lätt hand. Torka dem med hushållspapper.
- Salta och peppra. Vispa upp ägget med lite vatten och vänd skivorna i ägget.
- Blanda ströbröd och parmesanost och vänd skivorna i blandningen. Låt dem ligga en stund så att paneringen stelnar.
- Stek schnitzlarna i rikligt med matfett, ca 2 min på varje sida. Servera dem på varma tallrikar.
Kockens tips
- Det är gott att steka upp en skiva rökt skinka tillsammans med köttet. Ett billigare alternativ är att byta ut köttet mot tunna skivor färsk skinka, magert skivat bogkött eller utskuren fläskkotlett (fläskkarré).
- Dryckförslag: Ett mustigt italienskt rödvin och mineralvatten.
- Serveringsförslag: Pasta, kokt ris eller nudlar, samt broccoli och tomatsås som serveras i en skål bredvid.