Pizza fyra årstider


Pizza är en sydländsk specialitet som blivit något av svensk vardagsmat. gör en pizza Quattro Stagioni med smak av de fyra årstiderna vår, sommar, höst och vinter.

Gammaldags pizza fyra årstider

Gammaldags pizza fyra årstider

5 from 3 votes
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Varma och kalla smårätterDifficulty: Medelsvår
Antal

4

pizzor
Tillagningstid

2

hours 
Jästid

1

tim

Det bästa receptet på gammaldags pizza fyra årstider från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 4 pizzor:
  • 1 pkt jäst 50 g

  • 2 ½ dl ljummet vatten

  • 1 tsk salt

  • 3 msk olivolja

  • 7 – 8 dl vetemjöl

  • Fyllning:
  • 1 dl tomatsås eller 5 – 6 skivade tomater

  • 200 – 250 g gräddost eller mozzarella

  • 2 tsk oregano

  • 4 kronärtskockshjärtan- eller bottnar

  • 150 g skalade räkor

  • 1 – 2 burkar champinjoner

  • 1 – 2 burkar musslor i vatten á 125 g

  • 250 g kokt skinka i bit

  • garnera med svarta eller gröna oliver

Så här gör du:

  • Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vatten, salt, olivolja och hälften av mjölet. Arbeta samman ingredienserna till en smidig deg. Tillsätt resten av mjölet, lite i taget.
  • Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl i ca 5 min. Låt den jäsa under bakduk ca 1 tim.
  • Dela degen i fyra bitar, kavla ut dem till runda kakor ca ½ cm tjocka. Degen ska vara tjockast i kanterna.
  • Lägg pizza bottnarna på mjölad plåt. Bred på tomatsås och täck med hälften av osten, samt hälften av oreganon.
  • Lägg kronärtskocks hjärtat i mitten av pizzan och räkor, avrunna champinjoner, musslor och strimlad skinka i grupper runt omkring. Krydda med oregano och täck med resten av osten. Grädda pizzorna i 250 °C ca 10 min.

Kockens tips

  • Önskar du en kraftigare pizzabotten, kan du byta ut 2 dl av vetemjölet mot samma mängd grahamsmjöl.
  • Serveringsförslag: Vitkålssallad med röd och grön paprika.
Handla ingredienser till Pizza fyra årstider

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Äppelmuffins

Nästa recept

Mormors mandelmusslor