Gammaldags spare ribs
Kategori
Fläskkött
I Australien och USA är det mycket populärt att bjuda sina vänner på barbecue. Man grillar spare ribs utomhus och umgås. Kanske något att ta efter?
Tillagningstid
45 minuter
Total Time
45 minuter
Ingredienser
Det här behöver du till 4 portioner:
- ca 1 kg tunnskuret revbenspjäll av gris eller lamm
Barbecuesås:
- 1 finhackad gul lök
- 2 msk olja
- 1 dl chilisås
- 2 tsk Worcestersås
- 1 msk senap
- 2 msk pressad citron
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 tsk farinsocker
- ½ tsk paprikapulver
Instruktioner
- Lägg revbensspjället på ett galler i en långpanna.
- Blanda samman ingredienserna till såsen.
- Pensla köttet med hälften av såsen.
- Stek köttet i 200 °C 30-40 min. Vänd köttet efter halva stektiden så att blir knaprigt på båda sidorna. Pensla det med resten av såsen några gånger under stekningen.
- Låt köttet svalna och skär sedan upp spjället om så behövs.
Noteringar
Serveringsförslag
Bakad potatis med persilje- eller vitlökssmör.
Dryckförslag
Ett fylligt rött vin eller ljust öl.
Kockens tips!
Sätt din egen prägel på barbecuesåsen med t ex blandade örtkryddor. Du kan antingen använda en hel köttbit eller skära dem i bitar som på bilderna.