Skagen ligger på Jyllands nordspets och är kanske mest känd som samlingspunkt för en grupp nordiska konstnärer, de så kallade skagenmålarna, i slutet av 1800-talet.
Gammaldags toast skagen
Antal
4
portionerTillagningstid
20
minutesDet bästa receptet på gammaldags toast skagen från gammaldagsrecept.se
Ingredienser
- Det här behöver du till 4 portioner:
4 skivor vitt formbröd
smör eller margarin
400 g oskalade räkor
1 knippa dill
1 dl majonnäs
salt
nymalen peppar
100 g löjrom
Så här gör du:
- Kantskär ev brödskivorna. Fräs matfettet i en stekpanna och stek brödskivorna på båda sidorna. Om du vill ha en magrare variant så kan du rosta brödet istället.
- Skala och hacka räkorna. Spara fyra snygga dillkvistar för garnering och finhacka resten av dillen.
- Blanda samman räkhack, dill och majonnäs. Salta försiktigt och vrid några varv med pepparkvarnen. Rör om.
- Fördela räkblandningen på brödskivorna och lägg en klick löjrom på varje skiva. Garnera med en dillkvist.
Kockens tips
- Istället för löjrom kan du använda sikrom. Sikrom är större än löjrom, dessutom billigare och är minst lika god som löjrom.
- Dryckförslag: Torrt vitt vin eller mineralvatten.
- Serveringsförslag: Garnera rätten med en citronskiva och ett salladsblad.