Toast Skagen


Skagen ligger på Jyllands nordspets och är kanske mest känd som samlingspunkt för en grupp nordiska konstnärer, de så kallade skagenmålarna, i slutet av 1800-talet.

Gammaldags toast skagen

Gammaldags toast skagen

3 from 2 votes
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Varma och kalla smårätterDifficulty: Lätt
Antal

4

portioner
Tillagningstid

20

minutes

Det bästa receptet på gammaldags toast skagen från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 4 portioner:
  • 4 skivor vitt formbröd

  • smör eller margarin

  • 400 g oskalade räkor

  • 1 knippa dill

  • 1 dl majonnäs

  • salt

  • nymalen peppar

  • 100 g löjrom

Så här gör du:

  • Kantskär ev brödskivorna. Fräs matfettet i en stekpanna och stek brödskivorna på båda sidorna. Om du vill ha en magrare variant så kan du rosta brödet istället.
  • Skala och hacka räkorna. Spara fyra snygga dillkvistar för garnering och finhacka resten av dillen.
  • Blanda samman räkhack, dill och majonnäs. Salta försiktigt och vrid några varv med pepparkvarnen. Rör om.
  • Fördela räkblandningen på brödskivorna och lägg en klick löjrom på varje skiva. Garnera med en dillkvist.

Kockens tips

  • Istället för löjrom kan du använda sikrom. Sikrom är större än löjrom, dessutom billigare och är minst lika god som löjrom.
  • Dryckförslag: Torrt vitt vin eller mineralvatten.
  • Serveringsförslag: Garnera rätten med en citronskiva och ett salladsblad.
Handla ingredienser till Toast Skagen

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Souvlaki

Nästa recept

Limeglass