Cordon Bleu betyder blått band inom matlagningskonsten står det för “ett ovanligt raffinerat sätt att tillreda och dekorera mat”. I Paris finns också en känd kockskola som heter just Cordon Bleu.
Gammaldags Cordon Bleu
5 from 1 vote
Recipe by gammaldagsrecept.seCourse: Lamm och kalvköttDifficulty: Medelsvår
Antal
4
portioner
Tillagningstid
15
minutes
Det bästa receptet på gammaldags Cordon Bleu från gammaldagsrecept.se
Ingredienser
Det här behöver du till 4 portioner:
4skivor benfritt kalvkött, ca 500 g
1tsk salt
1krm vit- eller svartpeppar
4små skivor rökt skinka
4ost skivor
1ägg
3msk ströbröd
2msk smör eller margarin
Så här gör du:
Bulta ut köttet tunt. Krydda med salt och peppar.
Lägg skinka och ost på halva schnitzlarna, men inte för nära kanterna.
Pensla kanterna med lite äggvita. vik ihop dem och tryck till kanterna.
Vänd schnitzlarna först i uppvispat ägg, sedan i ströbröd.
Stek dem i matfettet 3 – 4 min på varje sida.
Kockens tips
Tag gärna vara på skyn och använd den som grund till en god rödvinssås.
Dryckförslag: Öl eller rött vin.
Serveringsförslag: Lätt brynta champinjoner, haricots verts och potatis.