Cordon Bleu


Cordon Bleu betyder blått band inom matlagningskonsten står det för “ett ovanligt raffinerat sätt att tillreda och dekorera mat”. I Paris finns också en känd kockskola som heter just Cordon Bleu.

Gammaldags Cordon Bleu

Gammaldags Cordon Bleu

5 from 1 vote
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Lamm och kalvköttDifficulty: Medelsvår
Antal

4

portioner
Tillagningstid

15

minutes

Det bästa receptet på gammaldags Cordon Bleu från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 4 portioner:
  • 4 skivor benfritt kalvkött, ca 500 g

  • 1 tsk salt

  • 1 krm vit- eller svartpeppar

  • 4 små skivor rökt skinka

  • 4 ost skivor

  • 1 ägg

  • 3 msk ströbröd

  • 2 msk smör eller margarin

Så här gör du:

  • Bulta ut köttet tunt. Krydda med salt och peppar.
  • Lägg skinka och ost på halva schnitzlarna, men inte för nära kanterna.
  • Pensla kanterna med lite äggvita. vik ihop dem och tryck till kanterna.
  • Vänd schnitzlarna först i uppvispat ägg, sedan i ströbröd.
  • Stek dem i matfettet 3 – 4 min på varje sida.

Kockens tips

  • Tag gärna vara på skyn och använd den som grund till en god rödvinssås.
  • Dryckförslag: Öl eller rött vin.
  • Serveringsförslag: Lätt brynta champinjoner, haricots verts och potatis.
Handla ingredienser till Cordon Bleu

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Honungsspjäll av lamm