Recept » Huvudrätter och middagstips » Lamm och kalvkött » Kalvfärsbullar med tomatsås

Kalvfärsbullar med tomatsås


Kalvfärs är en lite finare råvara, som förtjänar extra omsorg vid tillagningen. Här kokar du gammaldags kalvfärsbullar i buljong som sedan serveras i en mild, vitlökskryddad tomatsås, gärna med pasta.

Gammaldags kalvfärsbullar med tomatsås

Gammaldags kalvfärsbullar med tomatsås

5 from 1 vote
Recipe by gammaldagsrecept.se Course: Lamm och kalvköttDifficulty: Medelsvår
Antal

4

portioner
Tillagningstid

45

minutes

Det bästa receptet på gammaldags kalvfärsbullar med tomatsås från gammaldagsrecept.se

Ingredienser

  • Det här behöver du till 4 portioner:
  • 500 g kalvfärs

  • 2 dl smulat vitt bröd

  • 1 ½ dl köttbuljong

  • 1 ägg

  • 2 msk finhackad persilja

  • 1 tsk salt

  • ½ tsk peppar

  • 1 l ljus buljong till kokning

  • Tomatsås:
  • 2 krossade vitlöksklyftor

  • 1 msk olivolja

  • 1 burk krossade tomater

  • 1 msk färsk eller 1 tsk torkad basilika

  • salt

  • svartpeppar

Så här gör du:

  • Blanda kalvfärs, smulat bröd, buljong och ägg i en bunke. Tillsätt lök, persilja, salt och peppar och arbeta samman allt väl.
  • Forma färsen till drygt valnötsstora bullar. Koka upp buljongen och lägg ner färsbullarna, några åt gången. Låt dem sakta sjuda tills de flyter upp, ca 6 – 8 min.
  • Fräs vitlöken till såsen i olivolja i någon minut. Tillsätt tomater och basilika och låt såsen småputtra i 5 – 6 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg upp kalvfärsbullarna i en varm karott. Häll den varma såsen över och servera genast.

Kockens tips

  • Kalvfärsbullarna kan göras i ordning i förväg och bara värmas i buljongen strax innan serveringen.
  • Dryckförslag: Öl eller ett lätt rödvin.
  • Serveringsförslag: Kokt pasta, t ex grön bandspagetti och riven parmesanost.
Handla ingredienser till Kalvfärsbullar med tomatsås

mathem.se eller hemköp.se

Föregående recept

Lammgryta med vita bönor

Nästa recept

Marinerad fylld avokado